Adevarul.ro – Prima româncă ajunsă pe vârful Ama Dablam din Himalaya, la 6.812 metri altitudine: „Totul era vertical, foarte abrupt“

Laura Mareş Ichim (43 de ani), medic oftalmolog în Iaşi, este prima femeie din România care a reuşit ascensiunea vârfului Ama Dablam din Himalaya, la 6.812 metri altitudine.

Laura Mareş Ichim (43 de ani), medic oftalmolog în Iaşi, are o mare pasiune: alpinismul. Laura merge în expediţii montane din 2013, ea urcând pe Elbrus, Mont Blanc, Kilimanjaro, Damavand. Cu timpul, a început să se antreneze pentru ascensiuni din ce în ce mai tehnice, iar recent a devenit prima femeie din România care a reuşit ascensiunea tehnică a vârfului Ama Dablam din Himalaya. În viaţa de zi cu zi, Laura Mareş Ichim este medic oftalmolog, are o fetiţă de 10 ani şi jumătate şi o familie care o susţine în tot ceea ce face. A absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, în 1999. În perioada 2006-2013, Laura a fost angajată la Spitalul CFR Iaşi. În prezent, lucrează în mediul privat unde s-a specializat pe proceduri de nişă, injecţii intravitreene şi laser terapie pentru afecţiuni retiniene, în principal retinopatia diabetică.

Citeste mai mult: adev.ro/pipc3s

 

Carpatic.ro - CUVÂNTUL CHEIE ESTE ORGANIZAREA. INTERVIU CU LAURA MAREȘ
No Comments

Post A Comment