Carpatic.ro – CUVÂNTUL CHEIE ESTE ORGANIZAREA. INTERVIU CU LAURA MAREȘ

Pe 22 octombrie, la ora 10:00, Laura Mareș în vârstă de 43 de ani, medic oftalmolog din Iași, a reușit ascensiunea celui mai înalt punct al muntelui Ama Dablam (6.812 m) din Himalaya (Nepal), fără suport Sherpa și fără utilizarea de oxigen îmbuteliat, făcând echipă cu Justin Ionescu, antrenor de alpinism și escaladă.

Pe data de 5 octombrie, cei doi au ajuns în Kathmandu, urmând o etapă necesară de aclimatizare pe Valea Khumbu spre tabăra de bază a Ama Dablam şi prin ture repetate pe munte, timp în care și-au amenajat singuri cele două tabere intermediare spre vârf.

Echipa a atins vârful pe ruta clasică, cea mai populară, cea sud-vestică. Ascensiunea a început din tabăra 2, la ora 2,00 AM și a durat 8 ore, desfășurându-se pe un traseu foarte tehnic și abrupt, surplombant pe alocuri, ce presupune cățărare mixtă, pe stâncă, gheață și zăpadă. Muchiile sale ascuțite și fețele abrupte fac ca Ama Dablam să fie numit și Matterhornul Himalayei.

Citește mai mult 

Adevarul.ro - Prima româncă ajunsă pe vârful Ama Dablam din Himalaya, la 6.812 metri altitudine: „Totul era vertical, foarte abrupt“
O doctoriță din Iași, prima româncă ajunsă pe muntele Ama Dablam din Himalaya
No Comments

Post A Comment