KILIMANJARO (Tanzania) – O plimbare pe verticală de la Ecuator la Pol

5.895m
septembrie 2014
7 zile

Despre KILIMANJARO 

Kilimanjaro este cel mai înalt masiv de pe continentul african și cel mai înalt vulcan al Africii. Este un vulcan adormit, situat în Tanzania, în interiorul Parcului Național Kilimanjaro.

Are 3 conuri vulcanice: Kibo, Mawenzi și Shira. Deși este situat foarte aproape de Ecuator și la bază are pădure tropicală, datorită înălțimii, în porțiunea superioară adăpostește un ghețar.

Masivul este recunoscut ca fiind singurul ecosistem de pe planetă care prezintă caracteristicile tuturor zonelor climatice, de la cea ecuatorială (la baza muntelui) până la cea arctică (pe gheţarul situat la peste 4.000 de metri).

Muntele văzut de la distanță, în prima zi din Africa.

Prima ascensiune reușită a fost realizată de geograful și cercetătorul german Hans Meyer, împreună cu austriacul Ludwig Purtscheller, la 6 octombrie 1889.

Un traseu de o frumusețe unică…

Kili este unul dintre cei mai frumoși munți pe care am urcat. Deși nu m-a solicitat deloc fizic, fiind nevoie doar de aclimatizare la altitudine, rămâne o experiență specială, foarte aproape de inima mea.

Am urcat pe ruta Machame, considerată cea mai frumoasă cale de acces către vârf, cu intrarea prin Poarta Machame în Parcul Național și urcușul prin pădurea tropicală, apoi golul alpin cu vegetație specială, deșertul alpin și la final zona arctică și ghețarul. Am străbătut taberele Machame, Shira, Baranco, Barafu, vârful Uhuru Peak și la final tabăra Mweka. Totul în ritm Pole Pole…

Destul de relaxată pe vârf…

Este absolut spectaculos să urci prin pădurea tropicală cu vegetație luxuriantă în care aburii permanenți fac culorile și mai vii, apoi prin golul alpin cu vegetație specială care arată ca un peisaj din Avatar, prin deșertul alpin – numai piatră neagră vulcanică, și la final să ajungi în vârf în zona arctică și la ghețar.

„Zăpezile de pe Kilimanjaro” au dispărut demult, dar a rămas o parte din ghețar care se poate vedea de pe vârf; peisajele și vegetația sunt unice. De asemenea, oamenii foarte calzi și deschiși m-au impresionat profund.

Cu adevărat Africa este un tărâm special în care îmi doresc să revin!

DAMAVAND (Iran) – Întâlnirea cu dragonul Azi Dahaka
MONT BLANC (Franța) – Un munte care te cheamă mereu să te întorci
No Comments

Post A Comment